קפה לקפה: עוגיות שקדים במילוי קרם שוקולד וקפה

אפרת ליבפרוינד No Comments on קפה לקפה: עוגיות שקדים במילוי קרם שוקולד וקפה
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

אפרת ליבפרוינד מציגה: עוגיות שקדים במילוי קרם שוקולד קפה (כ- 40 סנדוויצ'ים). במתכון זה השימוש במזולה הופך את העוגיות לפריכות ונימוחות במיוחד!

לבצק שקדים:

175 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה בטמפרטורת החדר

125 גרם אבקת סוכר (כוס פחות 2 כפות)

35 גרם  אבקת שקדים (⅓ כוס)

65 גרם ביצים (ביצה קטנה ועוד חצי)

2 גרם מלח

315 גרם קמח (2 כוסות פלוס 2 כפות)

 

קרם למילוי:

300 גרם שוקולד

30 גרם מזולה לאפייה בטעם טבעי

250 גרם שמנת מתוקה או צמחית

2 כפיות קפה מומסות ב- 2 כפיות מים

 

הכנת הבצק:

מערבבים בוו הגיטרה או הלישה את המזולה ואבקת הסוכר כ- 5 דקות עד שאבקת הסוכר נטמעת היטב במזולה.

מוסיפים את הביצים ומערבבים עוד 2 דקות.

מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים רק עד שמתגבש בצק.

אין לערבב את הבצק יותר מדי! אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים.

בין 2 ניירות אפייה מרדדים את הבצק לעובי של 3 מילימטר וקורצים עיגולים בקוטר 4-5 ס"מ.

מניחים את עיגולי הבצק על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה או במשטח סיליקון ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ- 8 דקות או עד השחמה יפה.

 

הכנת הקרם למילוי:

ממיסים במיקרוגל את השוקולד והמזולה. מוסיפים את השמנת וטורפים במטרפה ידנית לקבלת קרם אחיד ומבריק. מוסיפים את הקפה המומס ומערבבים היטב.

מחכים מעט עד שהקרם מתקשה. מכניסים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר כוכב, מזלפים מעט קרם בין 2 עוגיות ויוצרים סנדוויץ'.

שומרים בפריזר עד ההגשה.



0 תגובות